Verzekering

Net als bij humane verzekeringen zijn er ook aparte verzekeringen beschikbaar voor honden. Normaliter kan uw AmStaff onderdeel zijn van uw W.A polis, maar voor bepaalde verzekeraars is een ‘huisdier’ een vrij breed begrip. Neem daarom goed de polisvoorwaarden door van uw W.A verzekering  zodat u vooraf weet wat u wel of niet kunt verwachten met betrekking tot de vergoedingen.

Om deze onduidelijkheid te omzeilen is er de mogelijkheid om een hondenverzekering af te sluiten. Een specifieke verzekering welke u juridisch kan bijstaan wanneer uw hond schade aan derden heeft toegebracht, en daarnaast de kosten kan vergoeden ten gevolge van een ongeval en/of ziekte.

In Nederland is slechts ongeveer 5 procent van de huisdieren verzekerd. Dit aantal groeit momenteel licht. In bijvoorbeeld Groot-Brittannië is echter al 24 procent van de dieren verzekerd en in Zweden een overgrote meerderheid van maar liefst  70%. In Spanje, waar onze tweede Old Hickory kennel is gevestigd, is het zelfs wettelijk verplicht om onze Amerikaanse Staffordshire terriër te verzekeren. Al met al, op het gebied van huisdierenverzekeringen loopt Nederland dus behoorlijk achter op andere landen.

Door de jaren heen hebben wij gemerkt dat bij veel mensen welke een hond hebben en daarnaast apart verzekerd zijn voor hun hond, dit drempel verlagend heeft gewerkt met betrekking tot dierenarts bezoeken. Met andere woorden; de gezondheid van uw hond wordt hierdoor bevorderd doordat eventuele ziektes in een vroeg stadium aangepakt kunnen worden, en de kosten hierdoor niet onnodig kunnen oplopen. Met een hondenverzekering verzekert u uw hond dus van de nodige medische zorg.

Kort door de bocht genomen zijn er een viertal soorten verzekeringen waaruit men kan kiezen.
Een verzekering voor ziektekosten, een verzekering voor ongevallen en andere incidenten, een verzekering voor het reizen met uw hond, en een verzekering voor het overlijden van uw hond.

Uiteraard geven de verzekeringsmaatschappijen u de mogelijkheid om deze bovenstaande mogelijkheden te combineren.

De kosten?! De premie die u dient te betalen voor het afsluiten van een hondenverzekering hangt af van de conditie en de leeftijd van uw hond. In principe doet u er verstandig aan om direct een honden verzekering af te sluiten wanneer u een pup aanschaft, zo vroeg mogelijk dus. Een pup is namelijk erg gezond en hier loopt een verzekerings maatschappij dus minimaal risico dan bij een hond welke ouder is dan bijvoorbeeld tien jaar. Dit verlaagde risico ziet u als consument direct terug in een lagere premie.

Share This