Kennelhistorie

De naam “Old Hickory”

De naam ‘Old Hickory’ is ontleend aan de eerste infanteriedivisie die Nederland binnentrok tijdens de bevrijding van ons land in 1944. Dit vond plaats in Eijsden, Limburg, waar destijds het notariaat van Max gevestigd was. Vanuit zijn interesse in de bevrijding, maar met name de bevrijders van ons land, kwam hij uit op de naam ‘Old Hickory’, als de tweede kennelnaam. Een naam die speciaal bedoeld was voor de American Staffordshire Terriers, die wij wilden gaan houden en fokken.

De veteranen komen naar de stad

Iedere vijf jaar komen de ‘Old Hickory’ veteranen naar de stad Maastricht. Door het contact met deze militairen is onze buitengewone interesse voor Amerika ontstaan en wij dragen dat land en de mensen die daar wonen dan ook een zeer warm hart toe. Vanwege hun hoge leeftijd wordt het voor hen steeds moeilijker om vanuit Amerika over te komen. Dit is dan ook de reden dat zij in 1999 voor het laatst in Maastricht werden binnengehaald. Ook wij waren wederom van de partij.

Jeep
Jeep

De Jeeps

Enkele van hen namen in twee van onze geheel gerestaureerde Jeeps plaats om in de Old Hickory-Parade mee te rijden. De Ford-GPW, bouwjaar 1943, werd destijds bestuurd door Max, en onze Willy-Jeep werd door Steffie gereden. Wij zijn er trots op dat wij, dit zeer emotionele Old-Hickory gebeuren jarenlang mochten meemaken.
Vanzelfsprekend reed in elke Jeep een van onze AmStaffs mee, want Old Hickory honden horen thuis in Old Hickory Jeeps: Karaktervol! Zowel onze AmStaffs als de Jeeps zijn onafscheidelijk met de kennel verbonden!

Waarom AmStaffs?

AmStaffs aanschaffen enkel en alleen omdat het Amerikaanse honden zijn? Neen!
Wij hebben zeer bewust voor dit ras gekozen, omdat:

N

Dit ras ‘dicht bij de natuur staat’ en het een ras is waarvoor geen abonnement bij de dierenarts nodig is.

N

Dit ras buitengewoon intelligent is.

N

Dit ras zeer waakzaam is. Sterker uitgedrukt: Terdege serieus genomen moet worden.

N

Dit ras uitstekend geschikt is voor mensen die van een uitdaging houden, maar geen concessie willen doen aan hun leefomgeving als het gaat om de vraag of opmerking, past dit soort hond wel bij jullie status?

N
Wij de Am Staff steeds meer in ons hart sluiten mede, vanwege de ongepaste, maar blijkbaar toegestane discriminatie door media en overheid.

Opgebouwd met Amerikaanse importhonden

Ons enthousiasme voor het ras zal duidelijk zijn. En toch, refereren wij nog maar aan enkele punten omdat de opsomming anders te uitgebreid zou worden.

Onze kennel is van origine geheel opgebouwd met Amerikaanse importhonden.
Dit ondanks het feit dat onze eerste Am Staff in Nederland werd gekocht. Het was General Grand of Deôfol. U kunt hem verderop  zien door hem aan te klikken op deze site.

Wat de honden zelf betreft kan verder verwezen worden naar het eerste en tweede deel van het boek ‘De American Staffordshire Terrier in Nederland’, geschreven door Wil de Veer. In vermelde boeken wordt onze kennel beschreven en daar blijkt duidelijk uit dat wij voor een totaal andere opzet hebben gekozen dan de doorsnee- kennel.
Het resultaat? Oordeelt u zelf na het bestuderen van deze site.

 

Vanzelfsprekend

Voor onze kennel is vanzelfsprekend dat:

N

Lijnteelt hoog in het vaandel staat. Dit is voor ons geen probleem gezien een van het beste en grootste fok-en show potentieel van Europa.

N

Ons fok programma niet enkel en alleen via de computer, maar in eerste instantie samen met de beste Amerikaanse en Europese fokkers wordt samengesteld.

N

Elke Am Staff waarmee wij momenteel mee fokken HD getest is en daarnaast ataxia vrij zal zijn.

N

Elke Am Staff waarmee wij fokken een agressietest met goed gevolg heeft doorstaan.
In verband met deze test bezoeken wij elk jaar de stad Macon in Frankrijk, waar deze test wordt afgenomen.

N

Geen enkele teef meer dan drie nesten zal voortbrengen.

N

Elke aspirant-koper in eerste instantie bij ons thuis blijk zal moeten geven van ‘responsible dog-ownership’, waarbij referenties voor ons een zeer belangrijke rol spelen.

N

Wij ieder jaar, minimaal een week, de Regional and National Specialty in Amerika bezoeken om ons te oriënteren en ons op de hoogte te houden van de ontwikkeling van het ras in het moederland. Wij zijn er trots op te kunnen vermelden dat wij, als enige fokkers van buiten Amerika, dit unieke gebeuren nog nooit hebben overgeslagen, zolang wij in de Am Staff ‘wereld’ meedraaien.

Doorgaan met opsommen?
Wij denken dat dit overbodig is omdat wij alleen maar bedoeld hebben u een eerste indruk te geven van de Old Hickory kennel.

Share This