Reizen

Reizen met de hond

Reizen met de hond

Of het korte afstanden betreft, of lange internationale vluchten. Of het een pup is van 4 maanden oud, of een volwassen hond, ooit zal ook uw AmStaff een trip gaan maken. Voor elk land gelden andere regels, zowel voor de pups als voor de oudere honden.

Omdat wij zelf veel onderweg zijn met onze honden, en dit zowel in het binnen als in het buitenland, zullen we enkele praktische tips geven welke U goed van pas kunnen komen.

Allereerst is het belangrijk om uw hond een gestructureerde en goede bench training te geven. Hier zullen u en uw hond in de toekomst veel plezier van hebben. Om te beginnen zijn er twee belangrijke punten welke u altijd in acht dient te nemen:

Ten eerste, associatie met de bench moet altijd positief zijn (dus nooit in de bench straffen of voor straf naar de bench sturen)
Ten tweede moet u de training stapsgewijs en met veel geduld aanpakken.

Zodra de hond bench getraind is zal deze beduidend minder stress ondervinden gedurende de reis. Initieel was onze ervaring om alleen een bench te gebruiken van het merk Varikennel, deze mogen dan wat duurder zijn, maar hun kwaliteit is ongeëvenaard. Inmiddels zijn er nu ook “impact proof crates” op de markt, en wij beschouwen deze dan ook als de Rolls Royce onder de benches.

Als u van plan bent om naar het buitenland te gaan met uw AmStaff informeer u dan alvorens te reizen wat de wettelijke regels zijn in het land van bestemming. Omdat wij nu eenmaal een ras hebben wat in veel landen wordt gezien als een “gevaarlijk” ras, kunnen in deze landen aanvullende eisen en regels zijn met betrekking tot reizen of de doorreis.

Omdat wij vaker naar Spanje reizen met onze honden, weten wij dat daar onder andere een verzekeringsverplicht geldt voor ons type hond,  zo ook de draagplicht van een muilkorf, een lijn niet langer dan 1 meter en nog diverse andere richtlijnen waaraan gehouden dient te worden om niet in problemen te komen met de wet.

Het spreekt voor zich dat U altijd “up to date” dient te zijn met uw dierenarts bezoeken, dat wil zeggen dat de honden de verplichte inentingen moet hebben gehad. Zorg ook dat deze inentingen niet verlopen zijn. Check dit TIJDIG in het paspoort van uw hond,  u zult niet de eerste zijn waarbij de hond geweigerd wordt op het vliegveld.

Houd er daarnaast ook rekening mee dat bepaalde inentingen een incubatietijd hebben. Dus een dag vantevoren een spuitje bij de dierenarts halen kan te laat zijn. Of het nu een lange of korte reis is, wij nemen altijd uit voorzorg het internationale dierenpaspoort van de hond mee.

Praktische tips

  • Of het een auto rit betreft van 2 uur of een vliegreis van 5 uur, geef de hond nooit direct voor de reis te eten.
  • Laat de hond zijn behoeftes doen alvorens deze voor een lange onafgebroken tijd in de bench zal zitten.
  • Zorg dat u altijd zakjes bij u heeft waarmee u de ontlasting van uw hond kunt verwijderen uit de bench of waar dan ook.
  • Plaats in de bench een dekentje wat de geur draagt van de hond of de kennel, zo zal de hond zich beter op zijn gemak voelen als deze langere tijd alleen is.
  • Mischien nog wel het belangrijkste van alles, onze AmStaff  kan 3 weken overleven zonder te eten, 3 dagen zonder water te drinken, maar 3 minuten zonder zuurstof zal fataal voor ze zijn!
    Dat wil zeggen, zorg ten allen tijden dat er voldoende ventilatie is voor honden en laat hen niet op warme dagen in een auto achter!

Mochten er verder nog specifieke vragen zijn dan kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen.

Share This